Feb 18, 2011

A morning person

.
Entering new chapter of life makes me tend (read : have) to change of lifestyle.
Hurmm major habits I must say, heeee.

I'm a morning person..errr definitely for weekdays. How I wish to continue for each and everyday no matter it is weekend.


Sebab dari dulu smpai sekarang igt lagi mak ayah ada pesan, bgn pagi pagi ni rezeki mudah masuk.
Alhamdulillah, rs murah rezeki keluarga smpai ke saat ini.


As always, mak is my no one IDOL and no one ever dare to challenge, hihihi.
She's a working person, partime housewife, wifey to ayah, mother to us, daughter to arwah and tok, hamba pada-Nya and mcm mcm lagik lahh.
And yet never fails to prepare bfast utk kami satu family.

Pukul brapa mak bangun pagi?
Dulu waktu skolah rendah, I never had a chance to skip bfast.
Tetiap pagi mak buat bfast.

Rasa mcm I ada sket sket la mcm mak, eceehh.
Dlu masa duk single, slalu gak buat bfast utk diri sniri, kdg tu bawak bekal ke opis.
Sbb dh biasa dari kecit.
Skang dh kawen (eceeehh, masih mode cewi) ada jugak buatkan bfast, walopon ada sesekali ter-missed, heeeee.


Tingat pagi td I talked to him, 'Hurrrmm rsnya lepas ni I kena bgn lagik awal la, klu dak kalut kalut tak smpat bfast'


Jadi kawan kawan, jummm bgn pagi awal awal!!




Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

3 comments:

Puan Jiha said...

i juga yang tak buat breakfast hehehe...husband ku jauh hehe

@mira said...

saya jugak fail utk prepare bfast!

why?sbb no one akan makan..

apit bukan jenis makan bfast..ngee..

so makin lama makin malas bgn..ngee..

bole?hahaha..MIL dtg umah..tk bgn gak..agaga..ape punye anak menantu...menantu hantu!lalala

keep it up bebeh!

Ms. Blume said...

jiha : takpe, tak dpt bfast, tp bf utk aqeef, heheheh.

mira: yeayyy mgu ni dpt buat bfast.
Kamy pon kata dia tak suka bfast, tp toinggg ada depan mata, ngappp sajo hah. Bfast is good for starter, energy booster gituuu :D

p/s : pagi ni nasi goreng kmpg yawwww.