Dec 31, 2009

2009 oh 2009 .

.
.

Klu dikenangkan KPI 2009 aku, plus random wishlist yg last minute muncul ni, Alhamdulillah byk jugek tercapai, walopon ade yg akan masuk 2010 baru dpt, tak kesah la, wishlist aku so aku pny suke la. Tak dpt goldcoast, dpt spore pon jadik la .. dpt sony ericson 2nd hnd pon jadik laa . Tak dpt BMW, angkat sexy pon jadik laa nguehehhehe. Pokok pangkalnya, jauh di sudut hati kecit aku ni, aku sgt bersyukur dgn rejeki Allah yg melimpah ruah utk aku serta org yg aku sayangi .. keja yg stable walopon tak besh dan aku tak hepi dgn kja aku hahaha, family yg besh dan segalanya besh di keliling aku, cuma aku ja kdgkdg tak besh . Untuk 2010, aku target untuk beshkan diri sendiri, yeaaahhhoooo .
Tp 2k yg aku tak masih capai adalah kurus dan kawen, kohkohkokohh demit .

Sume org mgu ni duk sibuk laa, last wiken utk 2009 laa, last mkn di Chillis utk 2009, last mandi utk 2009 laaa, last entry 2009 wth betul lantak laa aku tak pedulikan sgt .

Dan org mula tanya, apakah azam anda utk tahun 2010 ?
Sudahkan azam 2009 anda tercapai?

Dah laa, mls nk menaip .. jum layan gambar . nguehehehhe, sejak ada personal photographer ini syiok jugek, tp kadang tu dh tak larat nk posing .. dh laa macik gemuk, jenuh edit laa nmpk cntik waahahahahah .
Tadek org pasan ke profile pic utk blog ni dh tukar (eh, padahal ade 3-4org je tau blog nieh, kehkehkehkeh)





beshh tak kmpg macik



Untuk 2010, aku nk beshkan diri sendiri ok !!
Muahxx !!
.
.
.

Nov 20, 2009

So Random .

.
.
Nahh segment deco deco deco bersama makcik kt opis .

Sebelum :

Selepas . Jeng Jeng Jeng ..


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Entrance, acecey .

Kusi utk tetamu dtg bergossip .

my workstation . ohh ignore ym tu .

baru pasan phone jauh, so perlukan some effort utk jwb fon *adush

See, ada cermin and minibar *i loike .

Overall concept adalah utk lebih rajen, sumenya kena bangun, even nk amek marker/staple pon kena bgn so dpt kecitkn montot . Ohhh i luv my opiss sbb ngadap pokok² kt luar tu. Dan slalu dgr bunyik siren polis escort lori lori bawak det ke Bnk Negara (-_-“) bila macik buley jadi org pasir masuk dlm lori bawak duit mcm cita spiderman 3 .


Ok next segment Mmm..sedapnya Ayamas dgn makcik .
Last week macik masak mee bandung. Ohh instant paste mee bandung saje, jgn tertipu . kohkohkohkoh .

Perghh . Mee Bandung Syahdu .

cewahh .

Kuah mee bandung, eh dh separuh ? ohh itu chicken ball ayamas yg sedap .

Selamat mencuba ! *Ehh utk 2 org mkn ? ehemmm .

Alhamdulillah, selesai .


Ok tak deco, ngeeeee ??
Nmpk sedap tak mee bandung ? Ngeeeheee !!
Happy weekend to all !

.

Nov 13, 2009

ada brani ?

.
.
.

.amacam?


.
.
.

Serabaikah aku ?

.


Klu korg rs hidup korg pon serabai, baik elakkan dari membaca – pegi buat hal idup masing² .
My entry this time is really not beyond my control, sbb aku di bawah pengaruh dadah byk sgt mkn ubt.

Wishlist – aku serious shit tak dpt nk handle, sbb nk share dgn org ape kebendanya sgt la tak tercapai dek akal mu . Jadi aku simpan dendiam to myself. Nnt pelan² aku akan uruskn, ngeeee!
Slmt la one of the wishlist sudey done! Ohhh my sexilicious siti sedang berdamping dgn daku, muahx. Tp bila dpt aku selesaikan dgn wishlist ni? Ok Cik Bunga, set yr duedate. Ini antara wishlist aku secara random, kohkohkohkoh, gasak la kau!

Teringin sgt nk mndi air terjun, tp klu pegi dgn mr kam saje kena tangkap basah walopon tak mndi.

Dan aku tekanan dgn airasia promo yg buat aku tak keruan tdo mlm tak lena.

Ke gold coast ostolia?

Atau murah sket ke singapore?

Atau lebih privacy ke krabi? aduhhh goyanh jiwa aku.

Mengenangkan kesah lara aku dgn mbp.

go for blackberry or rather blueberry, heh?


.
.
.
.
.
.

dan aku normal, pny angan mau kawen spt anda juga.
doakan utk aku juga .





Sbb tu aku mohon maap pada yg request ajak ke sana ke sini bercuti bagai soping tak hengat tp makcik kdg kdg refuse to say yes or no, makcik tahap kritikal manage my own KPI. But i don’t say no, i stil considering those list ok my dior?






.
.

Nov 12, 2009

Kisah budak gemuk .


.
If u’r fat and yet so passionate to hv a better curve or at least to lose some weight, yes u may continue reading. Tp klu ko dh cukup kurus, tak baca pon takpa, tadek membawa kesan dlm idup korg. Tp klu ko asek kate ko gemuk,walhal keliling kwn ko kata ko dh kurus, kunun nk kuruskn bahagia perut, baik ko pegi main jauh² . Kohkohkoh, oh i did realize yg gelak aku skang mcm nieh . Kohkohkohkoh. Sejak men cs ngn bdk² opis .


Kamu . Yes i mean u sapien outhere! Rs nk kurus tak? Jeng jeng jeng . Wht hv u sacrifice to lose weight?
Cukupkah dengan :
1. Pergi mengadap Biggest Loser kt Hallmark channel yg smpai terkadang dh abes waktu megrib. Heh! Tp smbil makan mister potato chips + diet coke.
2. Bejoging bagai nk gila round tasik depan taman dan klu boleh tasik kenyir nk redah demi kuruskan badan yg gemuk. Tp lps jogging ko melantak melebihi menu standard kt hotel.
3. Menu diet korg masak mmg kencang tanpa minyak bagai. Tp portion ko amek mak aih, tahap buleh share dgn jiran tetangga.
4. Ape lagi perlu aku mention?
5. Klu korg pegi London weight management/mayfair/mariefrance bodyline – ko bukan golongan yg aku perkatakan. Jadi ko buleh pegi main jauh² jugak .


Wahahahaha my fav ayat skang ni : Pegi main jauh².


The question now,
a. Hw frequent u guys cuci toilet umh dlm sebulan ? Cukup ke korg rs 3 bulan sekali cuci toilet umh?
b. Sedang korg sidai bju kt anjung apartment mahupon condo mewah korg . Ada hanger jatuh, wht is the percentage for u to bend and pick it up?
c. Begitu jua dgn tisu umh yg korg wat lap tangan sbb ade lelehan sos kt tangan, klu jatuh tlg kutip.
d. Sama laa jugek dgn kekerapan korg cuci dapor umh dan mop lantai . Aku tny ni, brape kerap?


Eh mokcik emo pulak, keh keh keh .
Eh apa moral cita kisah budak gemuk ni? Haaa Lu Pikir la sniri!! Eh eh tak, jgn majuk dlu, itu kata Nabil.


Pendapat aku, rajin-rajinkan diri korg berjinak dgn kerja umh sebelum korg gagah pergi berjoging satu taman. Daripada penat² terhegeh² buat sit up, baik korg eksesais amek hanger mahupon tisu yg jatuh kt dalam umh. Ya, aku berbicara tentang umum dan aku gemuk. Ada aku kesah? Dah, pegi duk dendiam pikir pajadah la aku merepek.

Oh my Gucci! Panasz!

.

Oct 21, 2009

Another blast Wochenende .

.

Neh, jst let go abt yesterday’s crap huuu .


Ohh i jst loves weekends, but not to say that i hate week-those-working-days bcos without them, i earn nothing that i can really enjoy on weekends *kaching*

I found that I need both nerves-therapy and home-chill during weekends, so I make it alternate, yeay - Satu weekn go for outside-hell-freaking-activities dan satu weekn lagik duk dendiam kt umh do housekeeping + readings. This really works, baru laa i manage to get both and yet still manageable routine tanpa penampilan diri kusut masai dan umah/bilik dlm keadaan terkawal . Ohh wth laaa cik madi oi ape ko merepek .



My lst weekend activities started with bfast at Keramat dan seterusnya ke Jalan TAR with Gee and my lil sis, superb . Dyang mengkagumi, mcm tak penah tgk barang murah, sbb dia tak penah / jarang kot jejak ke tmpt sesak melainkn mall complex, heh! Ohh she didn’t even eat at Keramat, sbb tmpt tu agak panas dan sesak (yea mcm kotor sket kot, hehehehe fussy bajet artes gitu) Yea seterusnya aim ke openhse dan mini gath – updating and gossiping, ohh ppls! At nite, had simple kunyah² at Ikea and jalan² kt the curve while waiting for kikien. AND I spent my latenite-yet-early-morning in Malacca – don’t ask, this was really totally unplanned .




After the wedding event kt Merlimau, I went for muvieee PAPADOM with saph dan kikien dgn berbaju kurung! Ya, BAJU KURUNG. We were like attending raya openhse or maybe wedding (yea, baru balik wedding act), bcos mny ppls there were also wear baju kebangsaan dgn tema hiasan panggung pon ade ketupat. Kami menggila sesame kami gelak dgn bertanya kt crowd situ, eh mana tuan rumah, eh mana pengantin, mana mak pengantin – warming up laugh before the movie (yea hny kami yg memahami)

Hey ppl outhere GO WATCH and SUPPORT our local movie, wayang siapa kalau bukan wayang kita heh! Credit to all PAPADOM’s team, mmg superb!

Aku gelak mmg tahap mencipan tp masih 3.45% kaber sbb saph asek siku aku je, dan pakcik sebelah asek pandang tepi ja (sebab kain belah aku asek terselak bila aku gelak) ishh pakcik ni bernafsu serakah, gasak .

Sape tak gelak dari awal smpai abes tu mmg org tu ade masalah dalaman yg perlu rawatan dlm masa terdekat . Tp ade part aku nangis – huh no doubt!

WARNING – kena bawak gang klu nak tgk so that u have gang to loud laugh + scream together! Koh koh koh!~

After movie, mkn² asam pedas dan masak lomak adei, lps to tembak balik kl dan deting, heh (mmuahx mr kam)


Next movie is Pisau Cukur, anyone? Yea do support our local movie (yg besh saja, koh koh koh)



p.s: Kikien, sila email pics aritu, nmpk suram ja saya merapu without pics as evidence.

.

Oct 20, 2009

go away shit .

.
.

shit happens everywhere .
mind yr own hell matters .
i dont give a damn shit .
just go away .

go away shit .

.

Oct 9, 2009

Sakit Gigi + Event Raya

.
.
Today i had early morning appointment with the dentist, seawal pg jugek la gg geraham gue dh kena tampal, demit (-_-‘) – doc, buleh dpt mc tak ?
Advisable for u guys to hv dental check-up at least twice a yr, ya katakan YA!
Even my big smile looks menawan (eh menawan ka?) dgn barisan gg yg nmpk berseri, melawat dentist 3x a yr, ceiss tp gg geraham kena tampal *mood redha .
Ohh im going bck to kedah not so soon sgt, for follow up treatment sbb tak sanggup dgn dentist sini garang dan tak hensem huh!

Ok abaikan cita dentist, jum cerita raya!
Senin aritu jamuan raya whole dept and yesterday jamuan raya Kem. Kerja Raya - ohhh nama pon Jabatan Kerja Raya jadi semestinyaa Raya mo lebey gitu . Asek mkn ja, mknan mmg tip top laa sedap, tak pasti bila buleh slim ni, ngeeeheee . Meriah, aku rs mkn dari tghari smpai ke ptg sebelum balik keja . Dan pg ni pon sekali lagik jamuan raya dept .. adei, beraya sungguh tp posa ganti blum pon jalan, ngeh ngeh ngeh . Pagi ni mcm biasa ja, sbb sakit gg (-_-") - mkn byk sgt kot, smpai sakit gg *pasrah






Ni pic Menteri Kerja Raya - Datuk Shaziman Abu Mansor
Dapat salam okey . Ngee .




TGI FRIDAY!! - semlm sapa tak baca Yassin angkat tangan ? hihi . Ohh tak semestinya mlm jumaat ja baca Yassin, tp mlm jumaat ni feel dia lebih sket *wink
My weekn plan is to do housekeeping! Nvr ending housekeeping, nk vacuum + mop seluruh pelusuk rumah selagi tidak melangkau batasan umh jiran tetangga, basuh langsir, lapik kaki, kemas dapur .. hahaha nk defrost fridge sbb bhgn dingin beku (wahhh sila rujuk kamus dewan bahasa & pustaka) dh mcm gua! Lagi apa, .. hhmmm *thinking .. takpa layankn jaa mana yg patut esok.

Memandangkan wiken ni mr kam bz dgn kwn dia si apek dtg dr penang *sobss diabaikan .
So wiken ni jugak, plan to finish up my readings, 2 more two go, adei lame gile nk abes, asek delay ja .
1 novel yg dirahsiakn tajuk (bukan permata yg hilang ok) , ngeh ngeh ngehhh .
Dan lagik satu akan ku share kt sini, sgt bes content .. tp buku sgt tebal so will share it chapter by chapter later .
'La Tahzan - Janganlah Bersedih kerana selepas kesulitan pasti datang kemudahan'.
Teach me a lot utk belajar bersyukur dgn nikmat yg ada. Alhamdulillah .


Target utk ku miliki novel ni, still hotz frm the oven semestinya masih mahal, baik tgu harga turun dlu .
Not sure if im the one who left behind, ntah² org len dh bekurun baca novel ni, tak kire, lantak le, nk jugek. Ada sesapa nk blikn bg adiah ? Huuu .

Harap nnt harga dia turun, 1st retail price MYR75++ rsnya .
**Cross finger, harap turun ke tahap MYR35++
SBB

Dlu novel dia ni kuar harga MYR75++
and skang dh jd MYR35++
hehehe (nada yakin)



Yeay!
Happy Weekn to all !
XOXOXO!
.
.

Oct 6, 2009

SpaB Wochenende !

.
.
.


Fuhh, exhausted weekend tp sgt fun and worth it!
KL - S. Alam - PD - Melaka - S. Alam - KL .
Hehe S. Alam pon nk mention ok, situ tmpt bekumpul dan sejarah petemuan kami besempena ReU batch mtrx meki 2003 .

Smpai semlm pon maseh rs penat walopon hny co-driver, ngeh ngehhh .
Sbb lunch maren kt opis ada smbutan raya, yea ada lagik pics raya!

Tgk ja dlu mana sempat upload pics ReU


Cooper di depan, jgn patah blk KL sudey .

Petembungan 2 Honda & 1 Cooper, sapa tak nmpk keta cooper kt tgh tu alamat mmg 2x jumaat ja lagi .


kawan² pose dlu tgh tgu Event Manager (EM) uruskn tmpt

Smpai port menarik, dh mcm blk kmpg, kmpg kami ada kuda .
Focus pada EM (perut muncet)


Ready nk nek banana-boat! Sah tenggelam, hooo!

Susunan awal, dari depan: Iwe, Chok, Ponix, Rapal, Tom, Azalie, Os, Rico, Ijam, MatYie

Happy & cuak faces, slps beberapa kali jatuh .
Dh balik susunan jadi : Os, Iwe, Rapal, Chok, Ponix, Tom, Azalie, Rico, Ijam, MatYie







Ok till then for more updates

.