Oct 21, 2009

Another blast Wochenende .

.

Neh, jst let go abt yesterday’s crap huuu .


Ohh i jst loves weekends, but not to say that i hate week-those-working-days bcos without them, i earn nothing that i can really enjoy on weekends *kaching*

I found that I need both nerves-therapy and home-chill during weekends, so I make it alternate, yeay - Satu weekn go for outside-hell-freaking-activities dan satu weekn lagik duk dendiam kt umh do housekeeping + readings. This really works, baru laa i manage to get both and yet still manageable routine tanpa penampilan diri kusut masai dan umah/bilik dlm keadaan terkawal . Ohh wth laaa cik madi oi ape ko merepek .



My lst weekend activities started with bfast at Keramat dan seterusnya ke Jalan TAR with Gee and my lil sis, superb . Dyang mengkagumi, mcm tak penah tgk barang murah, sbb dia tak penah / jarang kot jejak ke tmpt sesak melainkn mall complex, heh! Ohh she didn’t even eat at Keramat, sbb tmpt tu agak panas dan sesak (yea mcm kotor sket kot, hehehehe fussy bajet artes gitu) Yea seterusnya aim ke openhse dan mini gath – updating and gossiping, ohh ppls! At nite, had simple kunyah² at Ikea and jalan² kt the curve while waiting for kikien. AND I spent my latenite-yet-early-morning in Malacca – don’t ask, this was really totally unplanned .




After the wedding event kt Merlimau, I went for muvieee PAPADOM with saph dan kikien dgn berbaju kurung! Ya, BAJU KURUNG. We were like attending raya openhse or maybe wedding (yea, baru balik wedding act), bcos mny ppls there were also wear baju kebangsaan dgn tema hiasan panggung pon ade ketupat. Kami menggila sesame kami gelak dgn bertanya kt crowd situ, eh mana tuan rumah, eh mana pengantin, mana mak pengantin – warming up laugh before the movie (yea hny kami yg memahami)

Hey ppl outhere GO WATCH and SUPPORT our local movie, wayang siapa kalau bukan wayang kita heh! Credit to all PAPADOM’s team, mmg superb!

Aku gelak mmg tahap mencipan tp masih 3.45% kaber sbb saph asek siku aku je, dan pakcik sebelah asek pandang tepi ja (sebab kain belah aku asek terselak bila aku gelak) ishh pakcik ni bernafsu serakah, gasak .

Sape tak gelak dari awal smpai abes tu mmg org tu ade masalah dalaman yg perlu rawatan dlm masa terdekat . Tp ade part aku nangis – huh no doubt!

WARNING – kena bawak gang klu nak tgk so that u have gang to loud laugh + scream together! Koh koh koh!~

After movie, mkn² asam pedas dan masak lomak adei, lps to tembak balik kl dan deting, heh (mmuahx mr kam)


Next movie is Pisau Cukur, anyone? Yea do support our local movie (yg besh saja, koh koh koh)



p.s: Kikien, sila email pics aritu, nmpk suram ja saya merapu without pics as evidence.

.

3 comments:

Puan Jiha said...

hoit, dtg keramat tak singgah ye...apa da...

nway, papadom memang sgt best..tgk ngan yus..gelak sakan juge...satu panggung gelak sakan hehehe

ReD MaryJane said...

cik madi..saye baru transfer gambar.. mmg koleksi gambar kite adalah sambungan papadom II
hahahhahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

cik madihah said...

adeh baru tgk blog, kesian terabai.

jiji : dh tgk piso cukur ohh my gucci?

kikien: wei hapenya dh transfer aremmm tadek pon bg haku!

kohk kho kohhh .