Nov 12, 2009

Kisah budak gemuk .


.
If u’r fat and yet so passionate to hv a better curve or at least to lose some weight, yes u may continue reading. Tp klu ko dh cukup kurus, tak baca pon takpa, tadek membawa kesan dlm idup korg. Tp klu ko asek kate ko gemuk,walhal keliling kwn ko kata ko dh kurus, kunun nk kuruskn bahagia perut, baik ko pegi main jauh² . Kohkohkoh, oh i did realize yg gelak aku skang mcm nieh . Kohkohkohkoh. Sejak men cs ngn bdk² opis .


Kamu . Yes i mean u sapien outhere! Rs nk kurus tak? Jeng jeng jeng . Wht hv u sacrifice to lose weight?
Cukupkah dengan :
1. Pergi mengadap Biggest Loser kt Hallmark channel yg smpai terkadang dh abes waktu megrib. Heh! Tp smbil makan mister potato chips + diet coke.
2. Bejoging bagai nk gila round tasik depan taman dan klu boleh tasik kenyir nk redah demi kuruskan badan yg gemuk. Tp lps jogging ko melantak melebihi menu standard kt hotel.
3. Menu diet korg masak mmg kencang tanpa minyak bagai. Tp portion ko amek mak aih, tahap buleh share dgn jiran tetangga.
4. Ape lagi perlu aku mention?
5. Klu korg pegi London weight management/mayfair/mariefrance bodyline – ko bukan golongan yg aku perkatakan. Jadi ko buleh pegi main jauh² jugak .


Wahahahaha my fav ayat skang ni : Pegi main jauh².


The question now,
a. Hw frequent u guys cuci toilet umh dlm sebulan ? Cukup ke korg rs 3 bulan sekali cuci toilet umh?
b. Sedang korg sidai bju kt anjung apartment mahupon condo mewah korg . Ada hanger jatuh, wht is the percentage for u to bend and pick it up?
c. Begitu jua dgn tisu umh yg korg wat lap tangan sbb ade lelehan sos kt tangan, klu jatuh tlg kutip.
d. Sama laa jugek dgn kekerapan korg cuci dapor umh dan mop lantai . Aku tny ni, brape kerap?


Eh mokcik emo pulak, keh keh keh .
Eh apa moral cita kisah budak gemuk ni? Haaa Lu Pikir la sniri!! Eh eh tak, jgn majuk dlu, itu kata Nabil.


Pendapat aku, rajin-rajinkan diri korg berjinak dgn kerja umh sebelum korg gagah pergi berjoging satu taman. Daripada penat² terhegeh² buat sit up, baik korg eksesais amek hanger mahupon tisu yg jatuh kt dalam umh. Ya, aku berbicara tentang umum dan aku gemuk. Ada aku kesah? Dah, pegi duk dendiam pikir pajadah la aku merepek.

Oh my Gucci! Panasz!

.

8 comments:

ReD MaryJane said...

ohh u so @$%%^&@! hahhahaaa.. kalu dah cuci toilet 2x seminggu or tiap2 hari tapi xkurus2 gak camne nak jawab??? hahhaha kene g exercise gak la gamak nyer..xpon claim kt tuan punyer blog bill marie france hahhaa...

betol la tu..mak slalu ckp rajin kemas umah kuar peluh..dpt burnt calories and umah kemas!!

persekitaran yang sehat juga merangsang minda yg cerdas untuk badan yg cergas!! u go girl

-aku jua si budak gemok tp xmalas-

hhahahhaaaaaaaaaa

cik madihah said...

kikien : kohkohkoh. ko tak bace betul betul nieh, aku kate, mulekn dgn aktiviti basic dlu - mengemas, then baru gagah laa pegi joging bagai. nnt aku cita details maksud tu klu ko nk keterangan lanjut, kohkohkoh .

muahx . tadek sape peduli klu kita gemuk, jst live yr life to the fullest!

Puan Jiha said...

heheheh madi madi...beli nak belanja i nasi kari ketam ni hehehe barakah barakah

lailatulhassan said...

puan jiha, saya setuju dgn part madie kena belanja nasik ketam tu...hehehe

madie, nice tips...tapi susah la, sbb i kuat makan dowh...hukhuk

cik madihah said...

pn jiha : apeee ni tetiba nasik ketam barakah euwww! ngeeehee nnt klu wiken i pegi i roger k.

cik lela : baik ko pegi main jauh² sbb ko category kurus weih! kohkohkohhh .

ReD MaryJane said...

NASIK KETAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

MAU MAU MAUUUU...

JOM MADI G PENANG.. sasaran paling tepat JURU!!! nasik ketam pak su kotttt name die hahahhaa

nananananaaaaaaaakkkkkkkkkkk

jom!!!!!!

cik madihah said...

cik maryjane : ini entry budak gemuk, mane ada mkn byk . kohkohkohkohhh! syoh diet diet .

ReD MaryJane said...

ketam xgemokkkkkkkkkkkkkk