Apr 7, 2011

Takdo Mood

.
Pagi nieh bangun tido dengan hati berbunga bunga.
Sampai opis awal gila dan Bfast dengan suami terchenta.


Masuk bilik opis, duduk kt workstation, nak mula wat preparation utk meeting petang ni.
Tapi betul betul takdo mood.


.
.
Sebab banyak semut kt meja nieh.
Semut yang klu aku pecet, akan bau busuk tangan dan satu bilik bau.
Eii tak suka.

.
.
Semut, i knw you deserve to live happy as other human being in this world.
Tapi pergi laa cari komuniti yang lebih indah, selain meja aku.
Banyak geng kau tau, aku tak sanggup penyek kang busuk.
Nanti aku panggei makcik cleaner lap meja, abes riwayat kau.
Jadi aku beri kau amaran.


.
.
Kalau kau rajen, pegi sebelah ni ja, bilik aku sebelah dengan pantry.
Situ lagi ada macam macam kalu kau nak.
Milo, tea, neskepe, kreamer, gula your feberet pon ada.


.

.
Atau esok aku buat satu guide untuk kau and the gang smpai pantry tu, ok?

.

3 comments:

whiteapple said...

entry yang comel ^_^

Hazard Ali said...

Tiba2 aku rasa berdosa kat ramai semut di dunia ni.. huhuu...

Ms. Blume said...

eiii time kasih CikIzzs Sophielia. Napa lama tak nmpk kt bbm?

Rmai semut atau byk semut?
Pegi semak tatabahasa kamu jojoe ;p